Webit.X

*/?>

Какво е Webit.X

Webit.X събира цвета на нацията - най-умните и трудолюбиви младежи на възраст между 16 и 23 години, за да ги докосне до бъдещето; ще им дадем възможност да видят неща, които мнозинството от техните връстници в Европа и света биха видяли евентуално само по телевизия или онлайн.


Те не само ще видят, но ще имат близък контакт с някои от най-големите съвременни технологични изобретения, като хуманоидния робот с гражданство - София, персонална летателна система Iron Man- велосипеда на бъдещето,  киборг - симбиоза между човек и машина - “бъдещите подобрени хора” и много други.

хуманоидния робот с гражданство - София

Виж Видео

персонална летателна система Iron Man

Виж Видео

киборг - “бъдещите подобрени хора”

Виж Видео

Целта на Webit.X

Целта на Webit е не само да създаде контакти между екосистемите от иноватори и преприемачи, но и да вдъхнови едно по-добро бъдеще на България, Европа и света.


Целта ни е (и ние ще финансираме това) да предоставим на цвета на нацията – отличните ученици и студенти - достъп до тези най-нови изобретения. Министретството на Образованието заедно със Студенствките съвети и Съвета на ректорите поеха ангажимента да организират избора на тези млади и талантливи хора и да ги доведат в Арена Армеец. От там нататък е работата на Webit – ние ще им покажем бъдещето и ще им разкажем как да бъдат по-успешни в него утре.


Ние сме длъжници на младежите на България!
Аз вярвам, че единствения начин да им се издължим е да им върнем мечтите.
Да създадем нация от мечтатели, които мечтаят за галактически пътувания, за космически кораби, летящи коли, летящи хора, хуманоидни роботи... Всички тези вече съществуват и ние ще им разкажем за тях и ще ги покажем. Това вярвам ще отключи нови мечти и така децата на България ще станат техни създатели, а по-нататък и ще ги осъществят. Само с мечтатели страната ни може да заеме достойно лидерско място в бъдещето!

Организатори

Проектът се организира и финансира от Webit, с помоща на Министерството на Образованието, което ще селектира и награди най-трудолюбивите и успешни ученици на България, Министерството на Младежта и Спорта, което подпомага проекта логистично, Националният Съвет на Ректорите и Националните Студентски Съвети, които ще подберат най-добрите и успешни студенти от страната.

Патрон на проекта е Кметът на София.

Министерство на Oбразованието
Министерство на Mладежта и Спорта
Webit.Foundation
Община София
Съвет на Ректорите на висшите училища в Р. България
Национално представителство на Студентските Съвети

Партньори

Мнения

Медиите за нас

Вход безплатен за 5 000 младежи на Webit

Над 5 000 младежи между 16 и 23 години ще могат безплатно да се докоснат до бъдещето ...

УЧЕНИЦИ ЩЕ СЕ СРЕЩНАТ С УНИКАЛНИ ИЗОБРЕТЕНИЯ НА WEBIT.X

Министърът на образованието и науката и изпълнителният директор на Webit анонсираха инициативата.

Как се създава нация от мечтатели и иноватори?

Проектът Webit.X е предназначен за активни и изявени ученици, и студенти с висок успех.

5000 безплатни билета за среща с първия робот в света с гражданство

Единственият по рода си проект Webit.X, който е насочен към младежите, се провежда за първи път в България

Webit кани 5000 ученици на безплатна среща с бъдещето

Непосредствено след Webit.Festival ще се състои специалното събитие за младежи WebitX

5000 младежи ще могат да посетят безплатно специалното събитието на фондация „Уебит” в София

Там те ще видят киборг, хуманоидния робот Со̀фия и много други

За Webit

Webit.Foundation е глобална платформа, от която едни от най-изявените световни лидери и хора, които формират дигиталното бъдеще са част и споделят знания и своите визии. Сред нашата общност за иноватори, изобретатели, най-големите световни компании, инвеститори, предприемачи, политици и представители на регулатори.

В рамките на европейското издание на световната серия от събития Webit в София на 26-7 юни пристига една част от нашата общност, както и някои от най-коментираните световни изобретения.

Парньорство

Бъдете част от компаниите дарители!

Нека заедно вдъхновим още повече млади хора в страната, като създадем мотивираща среда за тях да изградят своето бъдеще тук.

Желая да даря: